Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

31.10.2017

Teatteriyhdistyksen syyskokous päätti vuoden 2018 hallituksesta

Mäntsälän Teatteriyhdistys ry:n jäsenistö on valinnut sääntömääräisessä syyskokouksessa yhdistyksen hallitukseen vuodelle 2018 seuraavat jäsenet:

Arja Ratia
Eija Kuisma
Eki Toivanen (uusi)
Hanna Karkman (uusi)
Hanna-Leena Tikka
Irja Hemmilä
Miia Kolehmainen
Pentti Ovaska (paluujäsen)
Sami Ratia
Suzanne Lindgren (uusi)

Puheenjohtajana jatkaa Leena Herlevi-Valtonen.

Syyskokous hyväksyi vuoden 2018 toimintasuunnitelman ja talousarvion. Kokous ei esittänyt muutoksia jäsenmaksuihin ja -etuihin.

8.3.2017

Mäntsälän Teatteri sai valtakunnallisen Vuoden harrastajateatteripalkinnon 

”Vuoden Harrastajateatterin valinta oli itkua ja hammasten kiristelyä, koska jokaisen teatterin eteen olisi tehnyt mieli kipata kuormittain kaikkea hyvää, mutta lopulta yksi teatteri nousi yli muiden." Näin kirjoittaa Suomen Harrastajateatteriliitto perusteluissaan. "Tuntuu tärkeältä antaa Vuoden Harrastajateatteri -tunnustus näin voimakasta kasvunaikaa elävälle tiimille. Koska teatteri näyttää olevan Mäntsälässä tärkeä ja keskeinen kulttuuritoimija, uskomme ja toivomme tunnustuksen olevan vakava viesti myös päättäjien suuntaan: Tähän teatteriin kannattaa sijoittaa!”


 3.10.2016

Teatteriyhdistyksen syyskokous päätti vuoden 2017 hallituksesta

Mäntsälän Teatteriyhdistys ry:n jäsenistö on valinnut sääntömääräisessä syyskokouksessa yhdistyksen hallitukseen vuodelle 2017 seuraavat jäsenet:

Arja Ratia
Eija Kuisma (uusi)
Eija Willman
Hanna-Leena Tikka (uusi)
Irja Hemmilä
Marianne Marttila
Miia Kolehmainen
Sami Ratia

Puheenjohtajana jatkaa Leena Herlevi-Valtonen.

Syyskokous hyväksyi vuoden 2017 toimintasuunnitelman ja talousarvion. Kokous ei esittänyt muutoksia jäsenmaksuihin ja -etuihin.


27.9.2016

Mäntsälän Teatteri jalkautui loppukesän paikallisiin kulttuuririentoihin kyselemään kuntalaisten onnen aiheita.

Teatterin onni-tutkimusta Venetsialaisissa 27.8.2016Teatterin onni-tutkimusta Venetsialaisissa 27.8.2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kyselyn tuloksia Teatteri julkaisee mm. Facebook-sivuillaan.

"Onni on äidin syli"

- Lapsi 4-v Mäntsälän perhepäivässä 3.9.2016 -

Samasta, elämää suuremmasta teemasta Mäntsälän Teatteri tekee parhaillaan komediaa. Pikkojoulukauteen ajoittuva näytelmä MITÄ ONNI ON saa ensi-iltansa Mäntsälän suurlavalla 29.10.2016.

 Petri Tammisen romaanista dramatisoinut Antti Viitamäki. Ohjaus Marko Pohjanrinne. Rooleissa Pasi Jumppanen, Vesa Parkkinen, Eija Kuisma, Leena Herlevi-Valtonen, Piia Tilsala, Antti Ahonen ja Erkki Laukkanen.

Lue lisää


11.2.2016

Mäntsälän Teatterille vuoden 2015 kulttuuritekopalkinto

Mäntsälän kunta myönsi vuoden 2015 kulttuuritekopalkinnon Mäntsälän Teatterille. Ehdokkaita palkinnon saajiksi oli kaikkiaan kuusi. Kunniamaininnan sai Mäntsälän mieskuoro. Kulttuuriteko palkinnoksi Mäntsälän Teatteri sai kuvataiteilija Katri Pirin "Mäntsälän Ulla" -patsaan (nro 5), sekä 500 euron arvoisen stipendin. 

Kulttuuritekoa saivat ehdottaa kuntalaiset. Kuntalaiset luonnehtivat Mäntsälän teatteria ehdotuksissaan mm. näin:

• uuttera
• aikaansaava
• osaava
• monipuolinen
• ajankohtainen
• periksi antamaton
• yhteistyöhaluinen
• iloinen

Tiivistelmän Mäntsälän Teatterin vuoden 2015 toiminnasta löydät alla olevan uutisen linkistä. 


21.12.2015

Vuosikatsaus 2015

Mäntsälän Teatteri esitti vuonna 2015 kaksi koko illan näytelmää, osallistui lukuisiin tapahtumiin, vietti lasten kanssa perinteistä kesäleiriä ja järjesti yhteistyössä Mäntsälä LIVEn kanssa Tapio Rautavaara 100-vuotta konsertin. Vuosi oli Mäntsälän Teatterin 10-vuotisjuhlavuosi.

Katso kooste Teatterin vaiherikkaasta vuodesta (pdf)


13.9.2015

Mäntsälän Teatterin rakennusprojekti kaatui

Mäntsälän Teatteriyhdistyksen sekä monien kuntalaisten ja teatterin ystävien riemu Mäntsälän Teatterin uusista toimitiloista on saanut surullisen käänteen. Viranomaiset eivät ole voineet myöntää teatterille lupaa toimia yhdistyksen vuokraamassa tilassa, sillä saman rakennuksen toisessa päädyssä toimii yritys, jossa käsitellään helposti syttyviä nesteitä. Naapuriyrityksen toiminta estää teatterin vuokraaman tilan käyttämisen yleisötilaisuuksiin. Mäntsälän Teatterilla ei ollut vuokrasopimusta tehdessään riittäviä tietoja olemassa olevista riskeistä, eikä yhdistys siksi osannut varautua näin dramaattiseen käänteeseen.

Teatteriyhdistys on syvästi pahoillaan tilanteesta, ja murheissaan ennen kaikkea kymmenien vapaaehtoisten ihmisten antamasta talkooajasta ja merkittävästä tuesta uuden teatterin rakentamisessa. Teatteri on saanut tukea myös monilta yrityksiltä, joille paikallisen teatteritoiminnan kehittäminen on tärkeää. Käänne on teatteriyhdistykselle paitsi henkisesti, myös taloudellisesti raskas isku, sillä teatterin rakentaminen oli jo edennyt pitkälle.

Murheellisesta tilanteesta huolimatta Teatterin hallitus on päättänyt jatkaa sisukkaasti työtä teatteritoiminnan puolesta.

Kaikkein arvokkainta, eli ihmisten antamaa talkooaikaa emme valitettavasti voi palauttaa. Olemme syvästi kiitollisia ja otettuja tuesta, jota projektimme on saanut osakseen. Nyt on nöyrryttävä tapahtuneen edessä, otettava opiksi ja noustava taas pintaan. Olemme tottuneet tekemään kovasti töitä, ja selviämme tästäkin takaiskusta lujalla tahdollamme. Yhdistys käynnistää nyt uudelleen pysyvän toimitilan etsimisen.

Tuleva näytelmä Jäniksen vuosi oli tarkoitus esittää uudella näyttämöllä, mutta se esitetäänkin nyt sovitun aikataulun mukaisesti Mäntsälän Suurlavalla. Paikka on entuudestaan teatterille tuttu, siellä esitettiin viime talvena hyvin menestynyt musiikkinäytelmä Tapio Rautavaarasta. Jäniksen vuotta teemme tapahtuneesta huolimatta suurella sydämellä. Hyvä esitys ei ole osoitteesta kiinni.


 18.6.2015

Mäntsälän Teatterilla uudet toimitilat!

Mäntsälän Teatteriyhdistys on vuokrannut teatteritoiminnalleen oman toimitilan yksityiseltä vuokranantajalta.

Ratkaisu on seurausta vuosien kipuilusta ja taistelusta puuttuvien tilojen vuoksi. Tiloja on produktiokohtaisesti haettu milloin mistäkin, teatteri on jouduttu jokaiseen produktioon rakentamaan uudelleen alusta saakka, ja jälleen purkamaan näytelmäkauden päättyessä. Näytelmät ovat olleet poikkeuksetta onnistuneita, mutta kohtuuttoman kovan työn takana. Tilanne söi yhdistyksen kapasiteetista liian suuren osan, eikä energiaa tai mahdollisuuksia riittänyt tehdä vuositasolla yhtä näytelmää enempää, saati vastata kysyntään ja toiveisiin, joita Teatterille on vuosien saatossa esitetty runsaasti.

Uusi teatterisali rakennetaan talkoovoimin kuluvan kesän ja syksyn aikana Mäntsälän Veturin teollisuusalueella sijaitsevaan tuotantohalliin. Hallin osoite on Palomäentie 8.

Mäntsälän Teatterin tavoitteena on tulevaisuudessa järjestää tilassa monipuolista harrastustoimintaa ja ohjelmaa kaiken ikäisille esittävän taiteen ystäville.

Jo tekeillä olevan Jäniksen vuosi -näytelmän ensi-ilta nähdään siis Mäntsälän Teatterinuudessa teatterisalissa 17.10.2015.

 Kyseessä on uusi tulkinta Arto Paasilinnan Jäniksen vuosi -roomaaniin perustuvasta tarinasta, koskettava komedia elämäänsä ja itseensä kyllästyneestä Vatasesta, sekä Jäniksestä, jonka seurassa Vatanen yrittää kääntää elämänsä suunnan.

Käsikirjoitus: Esa Leskinen. Sami Keski-Vähälä, Kristian Smeds
Ohjaus: Marko Pohjanrinne

Näytelmäoikeuksia valvoo Drama Corner / Näytelmäkulma

 


21.3.2015

Ansiomerkkejä teatterin tekijöille

Mäntsälän Teatteri jakoi tunnustuksia ansioituneille toimijoilleen ohjelmallisessa 10-vuotisjuhlassaan 21.3. Mäntsälän suurlavalla. Suomen Harrastajateatteriliiton ansiomerkin saivat:

Anneli Berg, kultainen tunnusmerkki (ei kuvassa)
Sami Ratia, hopeinen ansiomerkki
Mirva Suomilammi, hopeinen ansiomerkki
Kaarina Schroderus, hopeinen ansiomerkki
Aku Sirén, hopeinen tunnusmerkki
Arja Ratia, hopeinen tunnusmerkki
Katri Hämäläinen, näyttämötyön tunnusmerkki
Tommi Nurmilaine, näyttämötyön tunnusmerkki
Miia Pätsi, näyttämötyön tunnusmerkki (ei kuvassa)

Teatterin virallinen 10-vuotispäivä on toukokuussa. 10-vuotisesta taipaleesta kertova näyttely on esillä Mäntsälän kunnantalolla 23.3. - 2.4.2015. Näyttelyn ovat koonneet Mirja Hämäläinen ja Milla Rosenström.

Mäntsälän Teatteri 10 vMäntsälän Teatteri 10 v

7.11.2014

Tapio Rautavaaran tyttäret ensi-illassa

Tapio Rautavaaran kaikki kolme tytärtä kunnioittivat läsnäolollaan Mäntsälän Teatterin Rautavaara-näytelmän ensi-iltaa Mäntsälän suurlavalla 7.11. Kaikkiaan Rautavaaran jälkeläisiä osallistui tapahtumaan seitsemän kolmen sukupolven edustajaa. 

Näytelmän ensi-ilta oli jo viikkoja etukäteen loppuun varattu. Kutsuvieraiden joukossa oli lisäksi Mäntsälän kunnan virkamiehiä ja valtuutettuja. Myös isänpäivänä Mäntsälän Teatteri sai esiintyä täydelle salille. 


 28.10.2014

Mäntsälän Teatteriyhdistyksen syyskokous yksimielinen, uusia jäseniä jälleen mukana

Mäntsälän Teatteriyhdistyksen syyskokous järjestettiin Mäntsälän Pitäjäntuvalla 28.10. Kokous hyväksyi yhdistyksen toiminta- ja taloussuunnitelman, ja valitsi jäsenet yhdistyksen hallitukseen vuodelle 2015. Uusina jäseninä hallitustyöskentelyn aloittavat Eija Willman ja Milla Rosenström. Hallituksessa jatkavat edelleen Arja Ratia, Irja Hemmilä, Nea Kanerva, Aku Siren, Mirva Riikonen, Sami Ratia, Marianne Marttila ja Miia Kolehmainen. Puheenjohtajana jatkaa vuonna 2015 neljättä kauttaan Leena Herlevi-Valtonen.


17.11.2013

Parhaissakin perheissä ensi-iltaan - jälkipuheet Kohinassa

Mäntsälän Teatterissa valmistaudutaan ensi-iltaan. Parhaissakin perheissä -näytelmää esitetään Nummisten seurojentalolla 22.11.2013 alkaen. Ennakko, eli avoin kenraali esitetään edellisenä iltana klo 19 alkaen.

Näytelmää esitetään marras-joulukuussa, ja vielä tammikuussa lyhyen joulutauon jälkeen. 

Nummisten seurojentalon välittömässä läheisyydessä sijaitsee Nummisten kyläkauppa ja baari. Kohinabaari tarjoaa edullisen teatteridrinkin näytelmän katsoneille esityspäivän pääsylippua vastaan.

Näytelmäuutisia ja tunnelmia löydät myös Facebookista
www.facebook.com/mantsalan.teatteri 


5.11.2013

Mäntsälän Teatteri tekee juhlanäytelmän Tapio Rautavaarasta

Mäntsälän Teatterin 4.11. pidetty syyskokous hyväksyi yhdistyksen toimintasuunnitelman vuodelle 2014. Vuosi käynnistää Teatterin juhlavuoden, sillä marraskuussa 2014 tulee kuluneeksi tasan kymmenen vuotta yhdistyksen perustamisesta. Juhlan kunniaksi Teatteri on tilannut Tapio Rautavaarasta kertovan käsikirjoituksen tamperelaiselta käsikirjoittajalta, lauluntekijältä, ja nyttemmin Radio Classicin aamujuontajana kuultavalta Tapio Yliseltä. Ylinen kirjoittaa musiikkinäytelmän, jonka Teatterille tulee ohjaamaan Ylisen kollega Juhani Valkama. Pääosaa näytelmässä nousee tulkitsemaan Timo Vesterinen. Muut harrastajanäyttelijät produktioon valitaan keväällä 2014, kun käsikirjoitus valmistuu. Juhlanäytelmää esitetään kevääseen 2015.

Syyskokouksessa valittiin myös hallituksen jäsenet sekä puheenjohtaja vuodelle 2014, ja esiteltiin pian ensi-iltaan valmistuva Parhaissakin perheissä -näytelmä.


29.9.2013
Mäntsälän Teatteri pääsi "Teoistaan tunnetut" -kirjaan

Mäntsälän teatteri on näyttävästi mukana tuoreessa Anneli Kankaanpään "Teoistaan tunnetut osa 1" kirjassa. Teatterille on varattu yli 300 sivuisesta teoksesta peräti kolme sivua. Teatterin virkeistä vuosista kertovan tekstin on kirjoittanut teokselle Mäntsälän Teatterin aktiivi Mirja Hämäläinen.

Teoistaan tunnetut osa 1 esittelee mäntsäläläisiä vaikuttajia Elisabeth Rehnistä Timo T.A. Mikkoseen, taiteentekijöistä urheilumitalisteihin.